8. Lehmapiimas leiduv teatud peptiid võib olla südamehaiguste, autismi, I tüüpi diabeedi ja äkksurma põhjuseks
Väide põhineb epidemoloogilistel uuringutel, kus seostati eri riikides piimaveiste üht kindlat tüüpi kaseiinvalgu esinemissagedused nendes riikides nimetatud haiguste esinemisega.
Tegelikult: Uuringutes on jäetud arvestamata mitmed teised olulised haiguste riskitegurid nagu näiteks teiste toitainete ja alkoholi tarbimine ning suitsetamine. Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) uuringu kohaselt aga värskes piimas sellist peptiidi ei leidu. Seda võib tekkida fermenteerimise käigus, kuid see ei ole stabiilne ning verest seda leitud ei ole. Samuti ei ole tuvastatud seost nende haiguste ja piimast/kaseiinis tekkivapeptiidi vahel.
9. Piimatooted, eriti juust, on sõltuvust tekitavad, kuna sisaldavad morfiini
Tegelikult: Opioidid nagu morfiin on hoopis teist tüüpi ühendid kui kasomorfiinid, mis tekivad piimas fermenteerimise käigus. Kasomorfiinil on morfiiniga sarnane vaid nimi, kuid oma olemuselt on see kaseiinist tekkinud lühikene aminohapete lõik, mis tekivad proteolüüsi käigus nii lehma kui ka kõigi teiste imetajate piimast. Kasomorfiine on väiksel määral leitud fermenteeritud piimatoodetest ja ka juustust ja hapupiimatoodetes. Inimese verest aga kasomorfiine leitud ei ole.
10. Lehmapiim sisaldab bioaktiivseid hormoone nagu östrogeen ja proöstrogeen, mis võivad soodustada hormoonsõltuvate vähkide väljaarenemist.
Tegelikult: Paljud hormoonid on liigispetsiifilised ja ei mõjuta teiste liikide hormoontasakaalusid. Samuti sisaldavad kõik loomsed ja taimsed toidud «võõrhormoone», mis lagundatakse seedekulglas. Hormoonimolekulid komplekteeritakse inimestel peamiselt veres ringlevatest ainesest ja eristatakse organismi sisenõrenäärmete poolt.