Wednesday 12 June 2013

Õige toit parandab tervist

Me teame, et õige toitumine on parim viis hea tervise juures püsida. Kes ei oleks emalt kuulnud manitsust: “Söö oma köögiviljad ära!” Pole kahtlust, et see on kasulik sinu kehalisele tervisele, aga kas teadsid, et see parandab ka sinu vaimseid võimeid?

Uuringud on näidanud on roheliste lehtköögiviljade – lehtkapsa, lehtsinepi, hiina lehtnaeri ehk paksoi ja merekapsa söömine parandab sinu käbikeha seisundit.
Käbikeha, mida tuntakse ka “kolmanda silma” ning “Ajna tšakra” nime all, asub sügaval ajupoolkerade all ning on meie vaimse teadveloleku keskus. Klorofüllirikaste toitude söömine aitab käbikehal muundada päikesevalgust elektromagnetiliseks energiaks, mis on inimese energeetilise välja jõud. Kui sinu käbikeha on hea tervise juures, siis sinu “kolmas silm” avaneb ning sul on lihtsam laiendada oma vaimset teadvelolekut, parandada visualiseerimise oskust ning intuitsiooni.
Teine viis oma energiavälja elujõudu parandada on viibida vähemalt 30 minutit päevas päikese käes. Lisaks päikesevalgusele vajab käbikeha aktiveerimiseks serotoniini, mida on nimetatud ka õnnehormooniks. Serotoniini taset tõstavad sellised toidud nagu banaanid, mandlid, teravad piprad, riis, kartulid ja lehmahernes ehk vigna (ingl k. black-eyed bean).

Sama oluline kui roheliste lehtköögiviljade tarbimine on ka mõningate toiduainete vältimine. Liha ja elavhõbedarohke kala, gaseeritud jookide, fluoriseeritud vee ja hambapasta tarbimine ning sagedane linnasudu sissehingamine blokeerivad käbikeha tööd. Aga seda saab muuta vaid mõne lihtsa elustiili muutuse abil.

Söö rohkem rohelisi lehtköögivilju ning tarbi puhast (filtreeritud) vett, väldi liha, elavhõbedaga saastunud kala ja gaseeritud jookide tarbimist, vaheta oma hambapasta fluoriidivaba pasta vastu välja, viibi vähemalt 30 minutit päevas päikese käes ning kui sa elad suurlinnas, kaalu õhupuhastussüsteemi soetamist.


Lisaks:
Pealegi, süües vabanevad vabad radikaalid ja köögivili toidus neutraliseerib neid. Sel põhjusel soovitatakse igas toidukorras alati süüa vähemalt 1/2, veel parem 2/3 portsjonit köögivilja.

No comments: